Kiinteistöverotus

Joka keväinen keskustelu kiinteistöverosta jyllää taas. Taloussanomat kirjoitti artikkelin tämän vuotisesta keskustelusta. Kimurantti asia kun osa Suomea autioituu ja kaupungit ruuhkautuu. Voisiko verotus vaikuttaa asiaan?

Puurakentaminen ja painonvoimainen ilmanvaihto.

Rakennuslehti kirjoitti mielenkiintoisen artikkelin puurakentamisesta ja painovoimaisesta ilmanvaihdosta.

Muutaman rakennusalan yrittäjän kanssa käymieni keskustelujen pohjalta olen sitä mieltä, että puurakentamista ja painovoimaista ilmanvaihtoa tulisi kehittää tulevaa rakentamista ajatellen. Voisimme saada tällä tavalla pitkäaikaisia ja terveellisiä rakennuksia, joissa olisi hyvä asua.

Pitkät lainat

Yle uutisoi S-Pankin 45v. asuntolainasta.

Ollaanko menossa Ruotsin malliin missä ei lainaa enään lyhennetä vaan maksetaan vain korkoja. Tämä ei mielestäni ole tervettä sillä se ajaa tarpeettomasti hintojen nousua ja aiheuttaa niin sanottuja hintakuplia.

Putkiremontti kahdessa viikossa?

Iltasanomat kirjoitti artikkelin aiheesta 4.11.2016, josta on keskusteltu ahkerasti.

Pitkät projektit voidaan varmasti aina tehostaa hyvällä suunnittelulla mutta voidaanko todella saada kolme kuukautta puristettua kahteen viikkoon. Entä jos silloin tapahtuu jotain yllättävää niin miten käy kokonaisprojektin?

Onneksi olkoon tekijöille. Se onnistui.

Mielenkiinnolla odotan mitä tulevaisuudessa putkiremonteille tapahtuu.

Asuntojen osakekirjat siirtymässä historiaan

HS 5.10. ollut artikkeli kertoi kuinka tämän hallituskauden aikana yritetään saada asuntojen osakekirjat sähköiseksi.

Erittäin hyvä idea, mikäli järjestelmästä saadaan todellakin sellainen ettei kaikkien kaupan osapuolten tarvitse juosta jollain tietyllä hetkellä pankkiin, että saadaan kauppa tehtyä. Nykytekniikalla pitäisi olla mahdollista saada dokumentit ja rahansiirrot hoidettua sähköisesti.

3D-mallinnus kaavoituksessa

Ylen uutisointi 3d-mallinnuksesta kaavoituksen tukena.

Hieno asia, että tietokonepeleistä voidaan ottaa mallia asuntoalueiden kaavoituksessa. Saataisiinko nyt aikaiseksi toimivampia asuinalueita.

Nolla energiatalo vai vapaasti hengittävä?

Taloussanomat uutisoi:

Edessä oleva lakimuutos mullistaa rakentamisen – ”Pallo on energiatehokkain”

Välillä tuntuu, että asioissa mennään liian pitkälle. Taas toisaaalta jos osattaisiin rakentaa energiatehokkaita rakennuksia niin, että myös sisäilma pysyisi hyvänä ja rakenteet kestävinä, niin olisishan se mukavaa.

 

Linkistä pääset lukemaan artikkelin.

 

Helsingissä kalliille asumiselle kaksi syytä.

Helsingin Sanomat kirjoitti artikkelin 29.6.2016  siitä miksi asuminen on niin kallista Helsingissä. Artikkelin mukaan syyt ovat sääntely ja tahdon puute. Tähän on helppo yhtyä, sillä kaikenlainen poliittinen päätöksenteko on aina jäljessä todellisesta tarpeesta.