Haja-asutusalueen jätevedet

Aika paljon on taas ollut puhetta jätevesilaista. Onneksi Omakotiliitto on tehnyt selkeän oppaan, jossa on puolueetonta ja intressivapaata tietoa!

Tästä linkistä pääset Omakotitaloliiton sivuille mistä voit ladata oman oppaan.

Huoltosuunnitelma

Taloussanomissa oli kirjoitus, että Suomessa muhii omakotitaloissa 30-50 miljardin remonttipommi.

Kyllä korjaustarve on olemassa jos taloja ei huolleta. Taloille pitää tehdä huoltosuunnitelma ja toteuttaa sitä, jolloin suurilta kertakorjauksilta vältytään.

Kiinteistöverotus

Joka keväinen keskustelu kiinteistöverosta jyllää taas. Taloussanomat kirjoitti artikkelin tämän vuotisesta keskustelusta. Kimurantti asia kun osa Suomea autioituu ja kaupungit ruuhkautuu. Voisiko verotus vaikuttaa asiaan?

Puurakentaminen ja painonvoimainen ilmanvaihto.

Rakennuslehti kirjoitti mielenkiintoisen artikkelin puurakentamisesta ja painovoimaisesta ilmanvaihdosta.

Muutaman rakennusalan yrittäjän kanssa käymieni keskustelujen pohjalta olen sitä mieltä, että puurakentamista ja painovoimaista ilmanvaihtoa tulisi kehittää tulevaa rakentamista ajatellen. Voisimme saada tällä tavalla pitkäaikaisia ja terveellisiä rakennuksia, joissa olisi hyvä asua.

Pitkät lainat

Yle uutisoi S-Pankin 45v. asuntolainasta.

Ollaanko menossa Ruotsin malliin missä ei lainaa enään lyhennetä vaan maksetaan vain korkoja. Tämä ei mielestäni ole tervettä sillä se ajaa tarpeettomasti hintojen nousua ja aiheuttaa niin sanottuja hintakuplia.

Putkiremontti kahdessa viikossa?

Iltasanomat kirjoitti artikkelin aiheesta 4.11.2016, josta on keskusteltu ahkerasti.

Pitkät projektit voidaan varmasti aina tehostaa hyvällä suunnittelulla mutta voidaanko todella saada kolme kuukautta puristettua kahteen viikkoon. Entä jos silloin tapahtuu jotain yllättävää niin miten käy kokonaisprojektin?

Onneksi olkoon tekijöille. Se onnistui.

Mielenkiinnolla odotan mitä tulevaisuudessa putkiremonteille tapahtuu.

Asuntojen osakekirjat siirtymässä historiaan

HS 5.10. ollut artikkeli kertoi kuinka tämän hallituskauden aikana yritetään saada asuntojen osakekirjat sähköiseksi.

Erittäin hyvä idea, mikäli järjestelmästä saadaan todellakin sellainen ettei kaikkien kaupan osapuolten tarvitse juosta jollain tietyllä hetkellä pankkiin, että saadaan kauppa tehtyä. Nykytekniikalla pitäisi olla mahdollista saada dokumentit ja rahansiirrot hoidettua sähköisesti.

3D-mallinnus kaavoituksessa

Ylen uutisointi 3d-mallinnuksesta kaavoituksen tukena.

Hieno asia, että tietokonepeleistä voidaan ottaa mallia asuntoalueiden kaavoituksessa. Saataisiinko nyt aikaiseksi toimivampia asuinalueita.